Gebruik van de Fusionsolar App


Binnen 3 werkdagen na installatie ontvang je van ons jouw login gegevens voor de app, hier leer je hoe je de app correct kan gebruiken en wat elk onderdeel wilt zeggen.

Energie Stroom

Helemaal bovenaan in de app krijg je het onderdeel energiestromen. dit is een real time weergave van je verbruik en productie, in de grote groene cirkel zie je de huidige productie waarde van jouw panelen, Deze waarde is groter hoe harder de zon schijnt en kleiner hoe donkerder het is. Heb je ook een energiemeter dan wordt deze opgewekte energie verdeeld over het huis, de batterij als u deze heeft en het net. Is uw verbruik in huis groter dan de productie dan zal er stroom uit de batterij of het net genomen worden om dit op te vangen en zal je dat zien aan de richting van de lijnen.

Energiebeheer

Als u op de grote groene cirkel van de PV productie klikt dan geraakt u op dit scherm, Hier vindt u 2 onderdelen, in de bovenste staat uw dagelijkse productie onderverdeeld in hoeveel hiervan verbruikt is of naar de batterij gegaan is en hoeveel hier van geëxporteerd geweest is naar het net. daaronder kan u uw totale verbruik van de dag zien en of dit van het net komt of van de batterij en panelen. dit kan u ook gaan terugzien van de dagen die al gepasseerd zijn en deze kan u ook op dag, maand of jaarbasis bekijken.

Productie & Consumptie Grafieken

Hier kan je de geschiedenis van jouw productie en verbruik terugzien van elk moment van de dag. Hier is de lichtgroene grafiek de productie, de oranje het verbruik dat van het net gekomen is en de donkergroene hoeveel van de productie er gebruikt is of naar de batterij gegaan is. Er zijn nog 2 grafieken van het opladen en ontladen van de batterij die u ook aan kan zetten. elk van deze onderdelen kan u tonen of verbergen door op de daarmee overeenkomende knop te klikken onder de grafiek.

Batterij

Als u via het hoofdmenu op de batterij klikt dan komt u uit op dit scherm waar u meer informatie over de batterij kan vinden. Hier vindt u hoeveel energie er vandaag op en ontladen is en ook hoeveel energie er nog in de batterij zit.

 

Vraag je voorstel