Vloerverwarming


Een warmtepomp is zeer geschikt voor vloerverwarming. Maar welke vloerverwarming is nu het beste voor uw woning? SolarPro is gespecialiseerd in het adviseren, plaatsen en onderhouden van warmtepompen en andere energiebesparende systemen. De afgelopen jaren hebben onze energiespecialisten veel kennis en ervaring opgedaan. Hiermee vinden we dagelijks rendabele oplossingen voor onze klanten. U heeft keuze uit een klassieke of ingeslepen vloerverwarming voor uw warmtepomp. Deze twee typen vloerverwarming hebben verschillende eigenschappen. Nu vraagt u zich vast af welke vloerverwarming voor uw warmtepomp de uitkomst is. Lees verder en ontdek het!

Ingeslepen vloerverwarming

Niet voor niets komt ingeslepen vloerverwarming steeds vaker voor in de gang, badkamer, living of keuken.

Bekijken

Klassieke vloerverwarming

De meest bekende vorm van vloerverwarming is toch wel de klassieke vloerverwarming

Bekijken

Plafondverwarming

Met plafondverwarming geniet u van een gelijkmatige verdeling van de warmte


Bekijken

Wandverwarming

Wandverwarming biedt dé uitkomst als aanvulling op vloerverwarming, maar kan ook prima als hoofdverwarming van uw huis dienen

Bekijken

Een warmtepomp voor klassieke vloerverwarming

Het meest gangbare en toegepaste systeem van vloerverwarming is het klassieke systeem. Hierbij wordt het buizennet mee in de vloeropbouw geplaatst. De verwarmingsbuisjes bevinden zich net boven de isolatielaag. Vervolgens volgt een dekvloer (chape of anhydriet) van 6 à 7 cm en daarna komt de vloerafwerking. Aan de hand van de warmteverliesberekening, de vloeropbouw en de gewenste temperatuur wordt het vloerverwarmingssysteem gedimensioneerd.


Een warmtepomp voor ingeslepen vloerverwarming

Bij ingeslepen vloerverwarming wordt in de bestaande chape een strak sleuvenpatroon geslepen waarin de verwarmingsbuisjes worden aangebracht. Een voordeel is dat een extra opbouwlaag van 6 à 7 cm of het verwijderen van de bestaande chape daarmee overbodig wordt. Daarnaast is het comfortabeler en efficiënter in gebruik. De vloerverwarmingsbuisjes liggen namelijk direct onder de vloerafwerking. Hierdoor regelt u sneller en nauwkeuriger de temperatuur in tegenstelling tot het klassieke systeem. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat er met lagere aanvoertemperaturen gewerkt wordt. Dit resulteert in een lager energieverbruik.


Laat u adviseren door onze ervaren energiespecialisten

Wilt u een warmtepomp aanschaffen voor een van bovenstaande types vloerverwarmingen? Bekijk dan online de verschillende warmtepompen die wij aanbieden. Daarnaast vindt u wellicht andere interessante energiebesparende systemen op onze website. Weet u niet welke warmtepomp of welk andere energiebesparende systeem u het beste kunt aanschaffen? Dan voorzien wij u graag van een deskundig advies. Neem gerust contact op met een van onze energiespecialisten door te bellen naar +32 (0)14 46 00 00.

Hebt u vragen of wenst u meer informatie te verkrijgen?

Wij voorzien installaties in zowel België als Nederland.
Onze energie adviseur komt vrijblijvend bij u langs

Vraag je voorstel