Ter Power

Fotovoltaïsche zonnepanelen
Thuisbatterijen
Westmeerbeek

Ter Power Westmeerbeek


  • 168 kWp Zonnepaneel vermogen
  • 200 kWh megabatterij
  • 150 kW Supernova Snellader
  • Uniek op maat gemaakt EMS systeem


Door Ter Power, deel van de Vlinvesta groep, een dynamisch ondernemersbedrijf dat bouwt aan nieuwe bedrijven en opportuniteiten werd een Compleet Energieconcept ontwikkeld voor de ‘ La Corbeille’ site te Westmeerbeek (Hulshout)

 

Als onderdeel van het totaal energieplan van de opdrachtgever heeft SolarPro integraal dit project gevormd en uitgevoerd door de installatie van zonnepanelen, laadpunten een snellader en een megabatterij te verzorgen. De energiestromen worden via een EMS (energie management systeem) aangestuurd zodat het rendement van de installatie het grootst en  energiedelen met andere verbruikers mogelijk is.

 

Het project op La Corbeille is niet zomaar een standaard installatie van zonnepanelen. Het omvat een volledig geïntegreerd energieconcept dat streeft naar maximale efficiëntie en duurzaamheid.

 

De snellader, een essentieel onderdeel van het project, biedt een snel en efficiënt laadproces voor elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan de bevordering van duurzame mobiliteit en biedt gebruikers een praktische en milieuvriendelijke manier om hun voertuigen op te laden.

Een ander hoogtepunt van het project is de megabatterij, die fungeert als een opslagfaciliteit voor overtollige energie. Deze megabatterij maakt gebruik van geavanceerde technologieën om energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze vrij te geven wanneer de vraag piekt. Hierdoor wordt een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening gegarandeerd, zelfs tijdens periodes van hoge vraag of wanneer de zon niet schijnt. Ook kan er via het EMS aan peakshaving en netbalancing gedaan worden wat significante extra opbrengsten voor de klant genereert. De investering voor de  batterij is dan ook snel terugverdiend !

Vraag je voorstel